Huisdier portretten in kleur
Een eeuwige herinnering aan uw geliefde huisdier


De materialen

De tekeningen worden gemaakt met pastel. Dit is een krijt achtig medium dat zowel in krijtvorm als in potloodvorm kan voorkomen. Door de hoge kwaliteit van het pastel blijft uw tekening gegarandeerd decennia lang de hoge pigmentatie en intensiviteit van de kleuren behouden. Alle tekeningen worden gemaakt op Clairfontaine Pastelmat papier, een relatief dik papier met een Suede achtige textuur. Dankzij deze textuur hecht het pigment zich uitzonderlijk goed aan het papier, en ontstaat er een fluweelachtige afwerking.


Een portret van een foto

Voor een tekening is het belangrijk dat ik een goede en duidelijke voorbeeldfoto ter beschikking krijg, waar het dier ook het beste naar voor komt. Alleen zo kan ik een geslaagde tekening afleveren. Bij eventueel overleden dieren kan ik in overleg ook met een slechtere kwaliteit foto werken.  Als u geen geschikte foto's van uw dier heeft kan ik eventueel ook tegen meerprijs op locatie foto's van uw huisdier komen maken, mits binnen een afstand van 35 kilometer van Heerlen, Zuid-Limburg.  Zo bent u verzekerd van geschikte foto's en een geslaagde tekening.Kleur of liever zwart/wit

Hoewel voor mij kleurtekeningen er altijd meer uitspringen, en hier het dier beter in uitkomt, is het ook mogelijk om een zwart-wit tekening te bestellen. Voorbeelden hiervan zijn te zien in mijn portfolio. Prijzen van de kleurtekeningen als de zwart-wit tekeningen zijn identiek.


 De extra mogelijkheden

Omdat ieder portret uitsluitend maatwerk betreft, zijn er ontelbare mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u het mooiste portret mogelijk ontvangt. Enkele voorbeelden van mogelijkheden betreffen bladgouden accenten in het portret, meerdere dieren samen op een portret of eventueel een achtergrond (dit kan vanaf een enkele kleur tot een heel landschap variëren). In overleg is bijna alles mogelijk.